De verdronken ballades van Testerep

Deze voorstelling is een schoolvoorstelling. Dat wil zeggen dat het geen publieke voorstelling is en hiervoor dus geen tickets te koop zijn.

Wilt u deze voorstelling aankopen voor uw school of Cultureel Centrum?

Neem dan contact op via ons aanvraagformulier. Wij helpen uw graag op maat verder.

Ooit lag er voor de Belgische kust het eiland Testerep. Van Oostende aan de ene kant tot Westende aan de andere. Tot de mensen kwamen, het eiland bebouwden, de bomen kapten en het onvermijdelijk ten prooi gaven aan de golven. Oostende trok zich enkele honderden meters verder terug op de nieuwe kustlijn en het eiland verzonk voor eeuwig in de golven.

Testerep is nu een fantoom, inclusief fantoompijn. Een metafoor voor hoe wij omgaan met de kwetsbare plek waarop wij nochtans moeten leven en het water dat altijd in beweging is. Vijf acteurs en muzikanten zingen en spelen zich de ziel uit het lijf om het eiland Testerep boven water te houden, vechtend met een zingend, massief decor. Elke speelavond wordt door het publiek bepaald: een nieuwe combinatie van liederen en scènes, die bij elkaar komen in een finale.

In de pers

  • “Het is een wonder dat Boes­man en Spaepen die complexe historiek, zo’n veelheid aan figuren en symboliek en een dertiental ballades in anderhalf uur ­muziektheater krijgen (…). Straf ­bijvoorbeeld hoe de acteurs ondanks hun rol- en decorwissels een lichtvoetig spel en complexe muzikale partituur aanhouden.” (**** De Standaard)
  • “Vanaf dan ontpopt de voorstelling zich tot een pareltje. Het is een woeste theaterstorm vol wervelend acteerwerk, machtige muziek, fantastisch gestoei met het decor, een geestig spelletje met het publiek én intieme momenten.” – (Focus Knack*** ½)
  • interview met regisseur & schrijver Koen Boesman (Klara)

Credits

tekst + regie Koen Boesman
compositie Peter Spaepen
spel + muziek Frans Van der Aa + Yves De Pauw + Elisabeth De Loore + Jonas Steppe + Aline Goffin
decor & kostuums Emilie Lauwers + Geert Jonkers + Jana Roos